keskiviikko 31. elokuuta 2011

Osaamo-palaveri Varkaudessa 30.8.

Kävimme eilen Leppäsen Pian kanssa vierailulla projektipäällikkö Tarjan luona Varkaudessa. Osaamo-hanke päättyy vuoden vaihteessa ja minun pitäisi koota hankkeesta julkaisu. Tarja ja Pia ideoivat työvälineen ja Pia kouluttaa minua käyttämään sitä. Mukava oppia uutta, vaikka välillä uuden paljous ahdistaakin. Kun opit käyttämään jotakin välinettä, niin uusia on ehtinyt tulla sillä aikaa jo vaikka millä mitalla! Tärkeintä onkin oppia valitsemaan itselleen sopivat välineet - minä esimerkiksi pidän tästä blogikirjoittelusta.Samoin Wiki tuntuu fiksulta työvälineeltä, jota voisin käyttää Tatu-hankkeessakin.

Varkaudessa ruokalan viihtyisyyttä lisää koko seinän peittävä maalaus

Varkauden matematiikan opettaja Jari on tehnyt hienon matikkablogin, joka oli myös hauska. Aion itsekin ottaa blogin käyttöön myös tehtävien annossa syksyn aikana. Varkautelainen Riitta-opettaja on tehnyt yhteistyötä mm.Varkauden teatterin ja kaupungin kanssa. Meidänkin pitäisi pyrkiä todellisiin toimeksiantoihin ja tehdä töitä eri organisaatioille. Riitalla onkin yrittäjätaustansa vuoksi valmis verkosto. Oppilaitos oli saanut hyvää mainosta, sillä lehdissä oli kirjoiteltu paljon Riitan opiskelijoiden tekemistä projekteista eli mm. valokuvanäyttelyistä.

Varkauden liiketalouden opettajat ovat luomassa kovaa vauhtia omia blogejaan. Kehittämispäivillä Tallinnassa harjoittelemme lisää bloggausta. Varoittelin Pia ja Tarjaa, etteivät tee meille liian hankalia tehtäviä, sillä bloggaus on kuitenkin melko uutta suurimalle osalle opettajista. Siitä olen tyytyväinen, että v. 2011 aloittaneet merkonomit suhtautuivat positiivisesti blogin pitämiseen. Tässä auttoi varmaan viime vuoden hyvät kokemukset ja upeat työt, joita heille esittelin.Tarja painoti blogin kirjoittamisessa ammatillisuutta. Tähän täytyy ainakin alkuvaiheessa panostaa, koska ammatillisuus ei synny itsestään. Täytyy oppia ymmärtämään, mistä ja miten voi kirjoittaa. Myös tekijänoikeuksia pitää käydä läpi.

Käyn kirjoituttamassa iivarilaisten kokemuksista sosiaalisesta mediasta ensi viikolla julkaisua varten. Miten olette kokeneet sosiaalisen median opetuksessa ja tiedottamisessa? Mitä hyviä ja huonoja puolia olette havainneet? Mitä voisimme kehittää? Ainakin Secondlifeä pitää vielä kokeilla opetuksessa. Sain hyvän vinkin Pialta Sotungin lukion kirjallisuuden opetuksesta Secondlifessä. Palataan asiaan 6. jaksossa - täytyy itse ensin tutustua oppimisympäristöön.

Kokki houkuttelee syömään!

2 kommenttia:

  1. Tällaiset graffitit olisivat hienoja meidänkin koulussamme :)

    VastaaPoista
  2. Second life Cafe itäsuomalaisten ammattioppilaitosten opettajille to 13.10. klo 14 Osaamon saarella. Tervetuloa!

    VastaaPoista